Polițiștii constănțeni se vor afla în teren, având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile! Circulați cu mai multă prudență, în condiții de vreme cu precipitații abundente! Polițiștii sunt la datorie și acționează pentru salvarea de vieți omenești!

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii recomandă conducătorilor auto să se documenteze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

În cazul unui carosabil umed, acoperit cu gheață sau polei, conducătorii auto trebuie să evite bruscarea comenzilor vehiculului, fiind absolut necesară adaptarea vitezei condiţiilor de drum, iar efectuarea oricărei manevre în trafic, să se efectueze doar după o temeinică asigurare. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos și nu vă angajați în depăşiri riscante!

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, și să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, astfel încât oprirea vehiculului să fie făcută în condiţii de siguranţă.

Totodată, polițiștii recomandă pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Articolul precedentSute de pachete cu țigări, netimbrate, confiscate pe o stradă din Constanța
Articolul următorAcțiune umanitară a polițiștilor de frontieră la școala din satul Vâlcelele