Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a ajuns, marți, la Constanța, cu trenul, pentru a verifica starea infrastructurii feroviare și a materialului rulant. El s-a arătat mulțumit pentru că a ajuns cu șase minute mai devreme. 

„Am decis să fac această călătorie astăzi cu operatorul național de transport feroviar tocmai pentru a vedea exact cum se desfășoară condițiile de trafic, de circulație, pentru români, pentru turiști care vin la mare. Am venit cu un tren care a fost modernizat în 2018, în România, și asta este foarte important. Toate investițiile pe care le va derula de acum CFR Călători pe partea de modernizare de vagoane, de locomotive se vor face în România. Am fost mulțumit de condiții. Am făcut o inspecție în tot trenul să văd și toaletele cum sunt și totul a decurs conform așteptărilor, adică foarte bine. O călătorie de două ore, 225 de kilometri, eu cred că merită să venim cu trenul la mare, dacă mă întrebați pe mine”, a declarat Cuc.

El a mai spus că anul acesta se vor moderniza peste 300 de vagoane și că tronsonul de cale ferată dintre Constanța și Mangalia va fi modernizat. „Peste 300 de vagoane vom moderniza anul ăsta în România. Am dublat alocarea bugetară la CFR Călători pentru a moderniza aceste vagoane. (…)Tronsonul acesta (Constanța – Mangalia), care este foarte folosit doar trei luni, în perioada turistică de către turiști, va intra în reabilitare în acest an pe fondurile CFR Infrastructură. Am vorbit cu directorul de la CFR Infrastructură, este un proiect destul de costisitor, vorbim de 200 de milioane de euro, probabil că se va lansa și un proiect de modernizare, dar întreținerea se va începe anul acesta la acest tronson de cale ferată, sunt 50 de kilometri de cale ferată”, a mai declarat Răzvan Cuc.

Articolul precedentClejanii și Voltaj, în concert, de 1 Mai, la Mangalia
Articolul următorCampanie de adopție a câinilor fără stăpân, la Constanța