Virginia Uzun, fostul director al Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Constanţa, la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, după ce a încheiat contracte cu o asociaţie pentru organizarea unor seminarii de formare profesională, serviciile nefiind însă prestate. Virginia Uzun fusese achitată de prima instanţă. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

”În baza art.132 din Legea nr.78/2000, raportat la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal (6 acte materiale), condamnă inculpata Uzun Virginia la pedeapsa de 2 ani și 8 luni închisoare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică, pe o durată de 2 ani, potrivit art.68 alin.1 lit. b Cod penal, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. În baza art.65 alin.1 Cod penal, interzice inculpatei cu titlu de pedeapsă accesorie dreptul de a exercita o funcție publică. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 8 luni închisoare aplicată inculpatei Uzun Virginia pe un termen de supraveghere de 3 ani, conform art.92 alin.1 Cod penal”, se arată în minuta judecătorească.

Instanţa a mai hotărât să-i interzică Virginiei Uzun dreptul de a ocupa o funcţie publică pe o durată de doi ani. De asemenea, ea este obligată să presteze o muncă în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală a Primăriei Constanţa sau la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Curtea de Apel Constanţa a decis și condamnarea lui Bogdan Coronea, preşedintele unei asociaţii care a organizat seminarii de formare profesională, la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Sursa: Realitatea de Constanta