Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un tânăr și o tânără din R. Bulgaria, care au încercat să intre ilegal în România și pe care mama băiatului și concubinul acesteia urmau să îi sprijine să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – județul Constanța au observat pe 16 octombrie,cu ajutorul tehnicii de supraveghere pe principiul termoviziunii, două persoane care se deplasau, pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării.

Cele două persoane, doi cetăţeni bulgari, un tânăr în vârstă de 18, respectiv o tânără de 16 ani.au fost reținuți și conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Polițiștii de frontieră au constatat că tțnăra figura în bazele de date ale autorităților bulgare ca fiind dispărută.

„În același timp, în Punctul comun de Trecere a Frontierei Negru Vodă – Kardam, s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Germania, un cetățean din R. Bulgaria și unul din R. Turcia.În baza analizei de risc, cele două persoane se încadrau în profilul de risc pentru trafic de migranți, astfel că, polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului care nu a respectat itinerariul de deplasare, deplasându-se pe un drum secundar. În scurt timp, autoturismul a fost oprit, iar cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.În urma verificărilor  s-a stabilit că cei doi sunt mama băiatului și concubinul acesteia, care urmau să-i preia pe cei doi după ce treceau ilegal frontiera în România, cu scopul de a-i transporta într-un stat din vestul Europei,” transmite Garda de Coastă.

Tinerii sunt cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți și au fost predați autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.       

Sursa: Realitatea de Constanta