O expoziție de ii şi obiecte artizanale, în premieră pentru Constamța, are loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Expoziţia „IA – Zbor Centenar“, al cărei curator este binecunoscuta Iulia Gorneanu, va include expunerea artistică a peste 50 de ii cu valoare patrimonială, a unei colecții de fotografii de la sfârșitul veacului al XIX-lea – început de secol XX, precum și albume de fotografie, cusături și alte piese țărănești din perioadă.

Iulia Gorneanu director artistic al unei galerii de artă contemporană din Capitală, se implică permanent în campanii de protejare a patrimoniului țărănesc. Ea își dedică timpul acestei lumi a tradițiilor plină de culoare și frumusețe. Merge la târguri, organizează expoziții și susține valorile tradițiilor populare. Motivele populare au ajuns în modă grație Iuliei care a făcut un transfer reușit. Îmbină spectaculos ținute vintage în hainele urbane, după ce a descoperit frumusețea iilor care au devenit o dominantă a garderobei sale, fiind o femeie care pare coborâtă din vremuri interbelice. Pentru că arta, cărțile, moda și portul popular sunt coordonatele lumii sale.

 

 

Articolul precedentMembrii echipajului mv Glarus au fost eliberați
Articolul următorTrafic restricționat pe strada Traian din Constanța