Șase cetățeni turci care au trecut ilegal frontiera în România din Bulgaria  au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Călăuza, tot un cetățean turc, este cercetat pentru trafic de migranţi.

         În data de 07.12.2021,  în jurul orei 02:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au observat cu ajutorul autospecialei dotata cu tehnică de vedere pe timp de noapte, șase persoane care se deplasau dinspre frontieră către localitatea Făurei, judeţul Constanţa. Echipaje mobile au oprit și identificat cinci persoane. Polițiștii de frontieră au extins cercetările în teren, iar în pădurea din apropierea localității Făurei, a fost identificată şi cea de-a șasea persoană.

În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetățeni turci cu vârste cuprinse între 19 și 43 ani și au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Cinci dintre cetăţenii turcii au precizat faptul că intenționau sa ajungă în vestul Europei, fiind ajutați de către cea de-a șasea persoană, transmit reprezentanții Gărzii de Coastă

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranți și intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Fată de cetăţeanul turc, implicat în călăuzirea grupului, a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi propuse masuri preventive.

Cei cinci cetăţeni turci urmează a fi preluaţi de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Sursa: Realitatea de Constanta