Pro Romania a susţinut o conferinţă de presă la Constanţa unde au participat Mircea Titus Dobre şi Mircea Banias, parlamentari de Constanţa, dar și Răzvan Filipescu, secretar general adjunct al partidului.

„Noi trei suntem de la început în partidul Pro Romania. Avem si funcții la nivel central. Eu sunt vicepreședinte, iar Mircea Dobre este omul cu bani – trezorier.”, a spus Mircea Banias.

Banias a precizat că au strâns 5.000 de semnături în județul Constanta și că au reuşit să pună pe picioare 50 de organizații locale din 71 de UAT-uri din Constanţa şi până la alegerile europarlamentare vor să acopere 100%. „Vreau să obţinem europarlamentari şi dorim un procent de 10%”, a punctat Mircea Banias.

Liderii Pro Romania anunță că Victor Ponta şi Corina Creţu deschid listele pentru europarlamentare, iar cei doi vor veni la Constanţa în precampanie şi campanie.
„În plan legislativ, in 2018 s-au realizat 13 acte normative si s-au modificat 139 articole din Codul Fiscal, s-a modificat de peste 236 de ori codul de procedură fiscală. Peste 45% au afectat în mod direct intreprinderile mici si mijlocii. Au scăzut cu 5% investițiile străine. Societățile noi înființate cu capital străin au scăzut. Numărul de înmatriculări a scăzut cu peste 8.000 de companii. Cu 20 de procente au crescut dizolvările. Ieri a fost raportul comisiei europene cu privire la deficitul bugetar. Vâlcov şi Orlando Teodorovici au mințit. Deficitul bugetar este de 3.3%. am depășit cu 0,3%”, a precizat și Mircea Titus Dobre.

Dobre a declarat că procentul de 2,8% au fost venituri artificale, care nu sunt constante. Nu au fost luate în calcul de comisia europeană. Tot în raport se precizează că deficitul va urca la 4,7%, când ar trebui să fie încadrat la 1%: „Victor Ponta când a plecat a lasat deficitul la 0,5%”.

Mircea Titus Dobre avertizează asupra faptului că instabilitatea politică din prezent poate duce la o criza economică financiară pe plan internațional. „Ne arată faptul cât de incompetenți și analfabeți sunt cei doi care ne conduc”, a spus Dobre.

„PSD Constanța este competitorul nostru direct. Pro România Constanța va avea candidat la primarie și în toate din județ. Dacă reușim cu ajutorul cetățenilor să depaășim pragul de 5% să intrăm în parlamentul european, ne bucurăm”, a mai precizat Mircea Titus Dobre.