Laurențiu Toma, căpitanul echipei HC Dobrogea Sud,a decis să spună adio carierei de handbalist. În cadrul unei conferințe de presă la Sala Sporturilor, alături de managerul general Nurhan Ali,  a expus motivele acestei decizii neașteptate.

Laurențiu Toma încheie la 38 de ani o carieră de excepție, cu care puțini handbaliști români se pot mândri, 20 de sezoane la Constanța, nouă titluri de campion național, șapte Cupe ale României, trei Supercupe. A marcat 339 de goluri pentru echipa națională în 133 de meciuri jucate. A fost cel mai bun jucător român în 2009, alături de Cristina Neagu.

”Orice poveste are un sfârșit. Cariera mea de sportiv s-a încheiat, am decis să mă retrag. Motivul este că, la analizele medicale, unele rezultate nu au fost foarte bune. Nu este nimic grav, dar am hotărât că a venit timpul să mă retrag. O spun cu tristețe. Este un moment greu pentru mine, a fost o decizie destul de grea, dar, atât timp cât nu sunt 100% apt să dau totul pe teren, am zis că e mai bine să-i las pe ceilalți, care sunt mai tineri. S-au împlinit 20 de ani de carieră, într-un singur oraș, practic la o singură echipă. Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că am dat totul pentru acest club și acest oraș, pentru oamenii care au venit meci de meci la sală și ne-au susținut și au fost alături de noi și la bine și la rău”, a declarat Laurențiu Toma.

Membru fondator al HC Dobrogea Sud, alături de Rudi Stănescu și George Buricea, Laurențiu Toma va continua în cadrul HC Dobrogea Sud ca vicepreședinte.

“Și pentru mine este o zi tristă, odată cu anunțul lui Tomiță se încheie cu adevărat frumoasa istorie a ceea ce a însemnat HCM, cea mai galonată și mai perfomantă echipă de club din Constanța. A fost unul dintre jucătorii cei mai valoroși și mai serioși, dovadă faptul că a fost capitan atâția ani. El lasă un gol imens în echipa Constanței, care cu greu va fi umplut,” a declarat Nurhan Ali,manager general HCD.

Articolul precedentVIDEO| Accident la Mangalia.Impactul a fost surprins de o cameră de supraveghere
Articolul următorAtenție, șoferi! Sens unic pe strada Traian