Doi atleți de la malul marii vor sa cucereasca muntele ! Ștefan Tudor și Mihai Nenciu au luat startul la o cursă de 500 de kilometri care îi va duce de la cel mai jos punct al României – plaja din Mamaia, până pe Varful Moldoveanu, acoperișul țării. Cinci zile va dura cursa lor, la capatul căreia îi așteaptă satisfacția unui vis împlinit.

Ștefan și Mihai au plecat astăzi, 12 noiembrie, de pe plaja din Mamaia, de la altitudine 0 și au  maxim 5 zile pentru a reuși să atingă punctul maxim de 2.544m (Vârful Moldoveanu) pe traseul Mamaia – Hârșova – Țăndărei – Slobozia – Ploiești – Târgoviște – Câmpulung – Nucșoara – Vf. Moldoveanu.” 

Aventura și neprevăzutul vor domina această tentativă a celor doi temerari, care și-au propus 16 ore de alegare și minim 80 de kilometri zilnic pe traseu.

” Ideea de vânt și ploaie nu ne sperie. De necunoscut, pentru că nu știm ce este a doua zi după o alergare de lungă durată  accidente, vreo ruptură, doamne ferește,… este trafic, alergăm  la marginea soselei pe o foarte mare perioada de timp. Sunt totuși 5oo de km, ne uităm la un moment dat pe hartă, este jumătate de țară,” a declarat Ștefan Tudor .

În privința gestionării perioadelor de odihnă, planul celor doi este ca pe timpul nopții să se odihnească preț de câteva ore, fie la diferite pensiuni de pe traseu, fie în cort sau condiții de bivuac.

„Doi alergători mănâncă o cantitate extrem de mare de alimente, un numar de calorii impresionant – aprox  1o.ooo. Avem un necesar caloric formidabil având în vedere efortul colosal la care vom fi supuși”  a declarat Mihai Nenciu.

Proiectul „De la 0 la Moldoveanu” este o inițiativă susținută din resursele celor doi sportivi, Ștefan și Mihai, singurul suport extern primit fiind în privința monitorizării traseului cu ajutorul unor ceasuri speciale dotate cu oximetru ( pentru măsurarea nivelului de oxigen din sânge) și altimetru.

„Se spune că suntem ceea ce mâncăm sau ceea ce iubim. Noi credem că suntem și ceea ce visăm. Iar acesta este visul nostru”, au declarat cei doi atleți.