La Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu are loc în această dimineață, ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene. Acesta va executa, alături de aeronave MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing – eAP) sub comanda NATO în următoarele patru luni.

Aeronavele CF-188 Hornet ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene au aterizat în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru a participa la executarea unor misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO, cu preluarea responsabilității de la Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii.

Forțele Aeriene Canadiene se află la a treia misiune similară în România, după cele executate în perioadele august-decembrie 2017 și aprilie-august 2014. În timpul misiunilor anterioare, detașamentul canadian a fost angajat în exerciții multinaționale de antrenament care au contribuit la dezvoltarea interoperabilității între Forțele Aeriene ale României și Canadei.

Misiunile de Poliție Aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale Canadiene.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentForța de muncă, principala problemă a turismului de litoral
Articolul următorTrafic redirijat în Mamaia. S-a schimbat viteza maximă în stațiune