Căutări disperate în Ialomița, unde a dispărut un copil în apele Dunării.

    Două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești  intervin cu o barcă pneumatică și un echipaj SMURD, pentru căutarea unui minor, posibil înecat în brațul Borcea, pe raza municipiului Fetești.

Din primele informații este vorba de un băiat de aproximativ 13 ani. 

La locul evenimentului se deplasează, în sprijin, un echipaj de scafandrii de la ISU BIF și un elicopter SMURD de la Constanța, pentru survol aerian.

Anual, în sezonul cald, un număr considerabil de persoane, de cele mai multe ori copii, își pierd viața pentru că se aventurează la scăldat în locuri deosebit de periculoase. Râul Ialomița și brațul Borcea al Dunării nu fac excepție, mai ales în această perioadă, în care cotele apelor sunt foarte crescute. 
Scăldați-vă doar în locurile special amenajate, dacă nu știți să înotați foarte bine nu vă aventurați departe de mal și nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci!
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița vă reamintește câteva măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea riscului de înec: 
1.    scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;
2.    dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați departe de mal;
3.    nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci;
4.    se vor respecta întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement și se va folosi întotdeauna echipamentul de protecție furnizat de acesta;
5.    le recomandăm părinților să-și supravegheze atent copiii și să nu-i lase niciodată singuri în apă;
6.    este indicat ca autoritățile publice locale și operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafețe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare;

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentDate surprinzătoare, județul cu cele mai mari pensii din România: a depășit cu mult Bucureștiul
Articolul următorPrețul la carne și mezeluri s-ar putea dubla