Dublu eveniment cultural  la Biblioteca Județeană „I.N. Roman” din Constanța. Vernisajul expoziției personale a artistei Mirela Iuliana Turtoi  și lansarea albumului de artă și poezie „Tablouri între ape”, autori Gabriela Dobre și Mirela Iuliana Turtoi vor avea loc vineri, 28 mai, începând cu ora 17:00, 

Evenimentul va fi deschis de Corina Apostoleanu, directorul interimar al Bibliotecii Județene „I.N. Roman” din Constanța. Expoziția va fi prezentată de publicistul și muzeograful drd. Geta Deleanu.

Din programul evenimentului nu vor lipsi momentele artistice susținute mezzosoprana Gabriela Dobre, acompaniată la pian de Alla Bivol, alături de soliștii Mihaela Ionescu, Vali Vădănoiu și Doru Emanuel Pantazi.

„Tablouri între ape” reprezintă un produs cultural care îmbină într-un mod armonios poezia cu creația plastică pentru a exprima specificul dobrogean. Gabriela Dobre, nume de rezonanță în opera din Constanța și Mirela Iuliana Turtoi, artistic plastic și președinte fondator al Asociației „Artiști Dobrogeni” vă invită să priviți dincolo de imagine și să citiți dincolo de versuri.

Cele patru subcapitole „Peisaje marine”, „Miniaturi printre anotimpuri”, „Peisaje dobrogene” și „Portrete de familie” alcătuiesc un întreg de sentimente, cartea fiind o sărbătoare divină dedicată mării.

„Gabriela Dobre, prin ”Tablouri între ape” ne readuce înapoi în casa inimilor noastre pe noi, cei rătăciți deseori „între umbra și culoare, /între dor și amăgire, /între om și stea de mare, /între suflet și privire” cu o taină pe care doar cei aleși o primesc în viața pământeană”- Emilia Dabu poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Mira-Mirela Iuliana Turtoi este o artistă activă în viața culturală a Constanței, a Dobrogei. Este un atent observator al actului artistic și în același timp un creator prolific. În calitate de artist plastic, organizează expoziții de pictură de grup, promovează evenimente culturale și participă la expoziții colective.

Expoziția cu picturile din album, realizate de artista Mirela Turtoi, poate fi vizitată în perioada 28 mai-28 iunie. Intrarea este liberă.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentConcurs pentru Elevi și Studenți în Tehnologia Informației–ESTIC, la Universitatea Ovidius din Constanța
Articolul următorFurtuni şi ploi puternice în jumătate de ţară