Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat vineri, într-o conferință de presă online că toți cei care își parchează mașinile în centrul Constanței trebuie să plătească, acesta precizând că regulamentul vechi a fost anulat de instanță, care a constatat că toate cele 36 de puncte erau ilegale.

„Problema este că noi, ca șoferii, ne obligăm să plătim, dar și administrația trebuie să facă ceva pentru banii aceștia. Nu era scris nicăieri ce se întâmplă cu banii. Nu existau modalități alternative de plată, ci numai SMS. Trebuie să existe și parcomate, să facem un studiu, să vedem unde le punem. În centru nu se vine să se stea cinci ore, ci să se rezolve o problemă. În centru, parcarea trebuie să crească exponențial cu cât se stă mai mult. Trebuie prin taxă să încurajăm șoferii să vină cu mașina și să o lase acolo”.

Edilul a precizat că regulamentul vechi a fost anulat de instanță, care a constatat că toate cele 36 de puncte erau ilegale. “Instanța desființează toate motivele și reține unul – regulamentul anulat pentru faptul că nu a existat un studiu Eu nu cred că instanța de recurs va spune altceva decât instanța de fond. Dacă se va decide că nu există acest studiu de impact… Întrebarea este de ce am stat din aprilie până acum, de ce nu am comandat un studiu de impact? Astept să vină 10 decembrie să vedem ce va hotărâ instanța de recurs”

Sursa: Realitatea de Constanta