Iubitorii de teatru sunt invitați duminică, 13 mai 2018, ora 19.00, la premiera spectacolului „Veethoven…,făi!”,  produs de compania independentă de teatru, UBU.

Regia îi aparţine lui Iulian Enache, muzica, lui Adrian Mihai, iar scenografia, Lăcrămioarei Dumitraşcu. Textul este scris de actriţa Lana Moscaliuc, în colaborare cu actorul şi regizorul Iulian Enache, după o idee a scriitorului rus Mihail Zoscenko.  Din distribuţie fac parte Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip.

„Veethoven…, făi!” este povestea unei foste dentiste autoclaustrate şi obsedate de Beethoven, al cărei singur vizitator este Piranda furnizoare de lapte (uneori diluat cu apă) dimineaţa.

Se râde mult din cauza intrigii susţinute de energia inepuizabilă a ţigăncii, care încearcă, prin toate mijloacele, să scoată bani de la doamna bogată şi nebună, îndrăgostită de Beethoven. În cele din urmă, crede că i-a găsit punctul slab – are nevoie de bărbat – şi se oferă să codoşească pe bani, livrându-i-l „nebunei” pe propriul soţ, care ştie să fluiere acceptabil cele câteva măsuri celebre din Simfonia Destinului.

Comedia, într-un fel straniu, prezintă legătura, nu atât de evidentă, între surzenia lui Beethoven, golurile apoase din lapte şi depresia femeii, provocată de faptul că genialul compozitor nu a reuşit să schimbe viitorul.

Compania independentă de teatru UBU, îi aparţine lui Iulian Enache, actor al Teatrului de Stat Constanța, iar creatorii spectacolului sunt toţi angajaţi ai teatrului sau aflaţi în relaţii strânse de colaborare cu acesta.

sursă foto:Teatrul de Stat Constanța

Articolul precedentExpozitie internațională de echipamente navale în Mamaia
Articolul următorVoluntariatul te ține în priză, în săptămâna 14-20 mai!