USR dă în judecată Primăria Constanța pentru invalidarea a 6000 de semnături în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice”, dintr-un total de 19.000. Depunerea semnăturilor la Parlament va avea loc în două zile, pe 20 și 21 septembrie.

6.000 de semnături acordate în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice”,a invalidat Primăria Municipiului Constanța. Uniunea Salvați România va da în judecată Primăria Constanţa, în urma anulării semnăturilor.

„Suntem nevoiți să acționăm în instanță primăria Constanța. Vom verifica listele cu semnăturile anulate și dacă vom constata că există nereguli, că au fost oameni șterși de pe liste, este posibil să depunem plângeri penale inclusiv pentru abuz în serviciu. Dreptul de a iniția proiecte legislative, inclusiv de revizuire a Constituției, este un drept reglementat de lege. Să ți se încalce acest drept printr-un abuz este de neacceptat”, a declarat deputatul USR de Constanța, Stelian Ion.

Redăm integral și comunicatul de presă trimis de Primăria Municipiului Constanța:

„Primăria Municipiului Constanța a invalidat un număr de aproximativ 6.000 de semnături acordate în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice”.

În data de 24.08.2018, Direcția Locală de Evidență Persoane a primit 18.990 de semnături pentru atestarea calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului susţinătorilor inițiativei „Fără Penali în funcții publice”.

Conform Legii 189/1999 privind exercitarea inițiativei legislative de către cetățeni, atestarea calității de cetățean cu drept de vot și a domiciliului susținătorilor se face prin verificarea listei de susținători. Astfel, în conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 189/1999 au fost atestate 12.715 persoane, restul de 6.275 de semnături fiind invalidate din următoarele motive:

– nume și prenume eronate sau incomplete;

– adresa de domiciliu/reședința incompletă sau persoane cu domiciliul în altă localitate;

– cod numeric personal incomplet sau eronat;

– seria și numărul actelor de identitate eronate sau expirate anterior datei listei.

Precizăm că atestarea semnăturilor a fost realizată de către funcționarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Constanța cu bună credință şi responsabilitate, în conformitate cu prevederile legale”.

Articolul precedentMisiune îndeplinită. Nava-Şcoală Mircea se întoarce acasă
Articolul următorIncendiu de proporții la Murfatlar. Ard acoperișurile a două case