Unitatea 1 de la CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național după ce lucrările aferente opririi planificate au fost finalizate, a anunțat SN Nuclearelectrica SA.

Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanță planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. În perioada opririi planificate s-au efectuat peste 10.500 de activități, din programele de mentenanță preventivă și corectivă, de inspecții, de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprită și, respectiv, de implementare a modificărilor pe proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente. „Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, au anunțat reprezentanții SN Nuclearelectrica SA.

Lucrările aferente opririi planificate a Unității 1 CNE Cernavodă au fost finalizate, luni, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Național s-a realizat începând cu ora 05.02.

Articolul precedent1653 de solicitări și peste 360 internări, în ultimele 96 de ore, la UPU Constanța
Articolul următorVIDEO| O victimă încarcerată, alte 2 rănite grav in urma unui accident rutier. Smurd intervine