Teatrul de Stat Constanța prezintă sâmbătă, 23 martie, de la ora 19:00, „TESTOSTERON”, comedia-cult a regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz. Spectacolul nu este recomandat minorilor.

Chiar dacă unii spectatori au fost scandalizați de limbaj, pe alocuri licențios, cei mai mulți au reușit să privească dincolo de acesta și să înțeleagă miza, cu mult mai mare. „Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor”, spunea regizorul înainte de premieră. Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței, Remus Archip sunt cei șapte bărbați care „cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi… ”

Duminică, 24 martie, de la ora 19:00, este  programat „JURNAL DE ROMÂNIA. CONSTANȚA”, o dramă documentară pe care actrițele TSC au jucat-o cu mare succes la Viena, la Timişoara, la Bucureşti şi la Sibiu.  Cele șase actrițe – Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu – ne vor aduce aminte în ce fel de oraș trăim și cum este el văzut de actori, atât prin prisma meseriei lor, cât și din perspectiva cetăţeanului obişnuit.

Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski”
„Nunta lui Figaro”, sâmbătă, 23 martie, ora 19:00 „Nunta lui Figaro”, operă a cărei muzică a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, după comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais. Regia artistică este semnată de Ștefan Neagrău iar scenografia, de Eugenia T. Jianu.
Vor urca pe scenă soliștii: Marius Eftimie, Akiko Hayakawa, Daniel Pop, Mihaela Stanciu, Lucia Mihalache, Constantin Acsinte, Magda Marcu, Doru Iftene, Mădălin Băldău, Laurențiu Severin, Mihaela Ionescu și Adrian Bădilă. Conducerea muzicală este asigurată de Koichi Inoue.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă duminică, 24 martie, ora 19.00, baletul „Frumoasa și Bestia” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia sunt semnate de Horațiu Cherecheș. Scenografia este asigurată de Natalia Kornilova. Soliști: Irina Ganea Mihaiu, Adrian Mihaiu, Ryan Brown, Bogdan Bîrsănescu, Cecilia Ursul, Douglas Stewart și Keito Shimomura.

Cupa EHF la handbal masculin
Echipa de handbal masculin HC Dobrogea Sud Constanța dispută meciul cu TTH Holstebro Danemarca, sâmbătă, 23 martie, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor din Constanța.

Articolul precedentFOTO VIDEO| Microbuz implicat în accident în Mamaia
Articolul următorFarul pierde cu Metaloglobus