Un weekend plin de evenimente pentru constănțeni.

Sâmbătă, 07 martie, de la ora 19:00, Teatrul de Stat Constanța va găzdui avanpremiera spectacolului „Tartuffe sau Impostorul”, după piesa lui J.B.P Molière, în regia lui Horia Suru. Comedia fără happy end își propune să-l demaște pe Tartuffe, simbolul ipocriziei, un fanatic religios care pretinde că este alesul lui Dumnezeu și din cauza căruia familia naivului Orgon se dezbină.

În distribuție: Liliana Ghiță, Iulian Enache, Mirela Pană/Letiția Vlădescu, Florin Aioane, Cristiana Luca, Vlad Lință, Marian Adochiței, Lucian Iftime, Cătălina Mihai, Mihai Sorin Vasilescu. Traducerea: Doru Mareș. Scenografia: Raluca Alexandrescu, muzica originală: Tzaar, lighting design: Cristian Niculescu, visuals: Cristian Pascariu.

Cea de-a doua avanpremieră va avea loc în data de 22 martie, iar premiera este programată în 25 martie.

 

Tragicomedia „Memoria apei” revine în repertoriul TSC, duminică, 08 martie, de la ora 19:00. Teresa, Mary și Catherine sunt trei surori care se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia tristă a înmormântării mamei lor. Momentul întâlnirii scoate la iveală rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.Spectacolul de la Constanța este montat de Vladimir Anton iar scenografia este realizată de Maria Miu, secondată de Diana Sav. Pe scenă vor urca actorii: Alina Manțu, Dana Dumitrescu, Georgiana Rusu, Laura Iordan Adrian, Andu Axente și Liviu Manolache.

 

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Publicul constănțean este invitat duminică, 08 martie, de la ora 19:00, la spectacolul de balet „Don Quijote”, a cărui muzică a fost compusă de Ludwig Minkus. Coregrafia îi aparține lui Mihai Babușka iar scenografia, Adrianei Urmuzescu. Corpul de soliști este format din: Douglas Stewart Callum, Mizuki Kubota, Cătălina Iliescu, Bogdan Bîrsănescu, Ștefan Răuț, Keito Shimomura, Mayu Takahashi, Yuria Soeta și Mayura Takase.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

Vineri, 06 martie, de la ora 19:00, este prezentat publicului spectacolul „Bărbații la 40, Femeile la 43”, scris și regizat de Octavian Strunilă. Piesa de teatru surprinde criza prin care trec aproape toate cuplurile cel puțin odată în viață. Dacă despre bărbați se știe că ”middle age crisis” se manifestă la 40 de ani, despre femei încă se discută. Distribuția este formată din: Octavian Strunilă, Leonid Doni și Andreea Mateiu.

Duminică, 08 martie, de la ora 19:30, aveți ocazia să vă reintâlniți cu hiturile Holograf în show-ul „Classic Rock”. Autenticele acorduri de chitara și ritmurile de tobe, muzica neprelucrată electronic și povestile de dragoste adevarate vor crea o seară de neuitat. ”Să nu-mi iei niciodată dragostea”, “Banii vorbesc”, “Cât de departe”, “De câte ori să te iubesc” sau “Pierd înălțimea din ochii tai” se numără printre piesele pe care le veți asculta într-un super concert.

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Uniunea Armenilor din Romania, sucursala Constanta, în parteneriat cu Comunitatea Elenă „Elpis”, Constanta organizează un spectacol special, sâmbătă, 07 martie, de la ora 17:30. Vor urca pe scenă trupa de dansuri a comunității armene din Constanța „Nairi” și trupa de dansuri a comunității elene „Elpis”. Atmosfera inedită va fi întreținută de soliștii Florian Jurcă și Jan Smbathyan.

Liga a II-a de fotbal – Derby-ul dintre FC Farul Constanța și ACS Turris Turnu Măgurele se va disputa, sâmbătă, 07 martie, de la ora 12:00, pe stadionul din strada Primăverii.

Sâmbătă, 07 martie, de la ora 17:00, BC Athletic Constanța întâlnește CSM Târgu Jiu în meciul care poate decide primul loc din Grupa Albastră. Intrarea este gratuită!