Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa a primit  un aparat Real Time PCR din partea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Potrivit prefectului George-Sergiu Niculescu, aparatul a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, pentru o perioadă de trei luni, cu drept de prelungire, dacă situația o va cere. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase avea două astfel de aparate iar odată cu aducerea acestui nou dispozitiv, unitatea medicală va ajunge la o capacitate de aproximativ 100 de teste analizate pe zi.

„Personalul medical constănțean este pregătit să lucreze cu acest aparat care a sosit din Cluj-Napoca, adaptat de specialiști pentru a putea fi compatibil cu testarea pentru noul coronavirus. În astfel de momente, unitatea este cea care ne scoate la liman. După sprijinul de săptămâna trecută, acordat de județul Tulcea, acum beneficiem de sprijinul celor din Cluj. Este o dovadă clară că România o să treacă peste această provocare, doar prin lucru în echip, ” menționează într-o postare pe faceook, George Niculescu, prefectul județului Contanța,