Proiectul pilot Un ghiozdan relaxat, a avut loc astăzi lansarea națională la Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol, județul Constanța.

Un ghiozdan relaxat este inițiativa Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Primăria Orașului Techirghiol și reprezintă  o alternativă de lucru oferită elevilor, care să demonstreze că un ghiozdan poate să nu mai fie o povară pentru elevi.

Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol oferă cadrul necesar pentru implementarea unui astfel de proiect deoarece clasele sunt dotate cu table interactive, dulapuri personalizate pentru fiecare elev și există 50 de tablete.

Părinții, elevii și cadrele didactice vor putea decide care va fi modalitatea de lucru agreată: fie vor păstra manualele acasă și la școală vor utiliza echipamentele specifice, fie vor lucra acasă cu tabletele și cărțile vor rămâne în sala de clasă.

Proiectul vizează- în primul rând- elevii claselor I- VII pentru care există deja manuale electronice (format pdf), utilizabile cu ajutorul tablelor interactive. În perspectivă se poate discuta despre o extindere a ariei de lucru și la clasele mai mari, acolo unde există disponibilitatea ca informaticienii din unitățile școlare să transpună manualele existente pe suport hârtie în format electronic.

„Apreciem deschiderea autorității locale de a pune în practică această inițiativă a Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Ne dorim ca pe termen lung să identificăm și alte unități de învățământ care ar putea participa la proiect și mizăm cu încredere pe disponibilitatea autorităților locale care conștientizează valoarea acestui proiect și nevoia pe care o acoperă” a declarat Sorin Mihai. Inspector Școlar General.