Un copil de 7 ani din Tulcea a reușit să își salveze mama  sunând la 112, iar în scurt timp forțele de ordine l-au dus la poliție pe părintele violent.

 

Ajunşi pe strada Traian din municipiul Tulcea, jandarmii au identificat- o  pe femeia, în vârstă de 30 de ani, care a declarat că pe fondul unor neînţelegeri şi a consumului de alcool, concubinul  a început să-i adreseze injurii, ameninţând-o cu acte de violenţă în situaţia în care aceasta va intenţiona să părăsească oraşul.

Femeia a relatat jandarmilor faptul că bărbatul i-a acoperit nasul şi gura, împiedicând-o să ceară ajutor, continuând să o lovească cu palmele peste faţă şi cap. Copilul, în vârstă de 7 ani, a fost cel care a cerut ajutor apelând numărul unic de urgenţă 112.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a declarat că numărul unic de urgenţă 112 a fost apelat în mod abuziv de către minor.

Jandarmii au constatat că pe numele bărbatului au mai fost emise două ordine de protecţie provizorie, dar femeia a refuzat prelungirea acestora în instanţă.

Jandarmii au sesizat poliția în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, aducând la cunoștința persoanei vătămate termenul de introducere a plângerii penale prealabile care trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei.

 

 

Sursa: Realitatea de Tulcea