FC Viitorul urma să joace cu APOEL Nicosia.

Evoluția pandemiei Covid-19 și măsurile aferente impuse de autoritățile sanitare din multe state ale Europei i-au determinat pe oficialii UEFA să anuleze ediția 2020/2021 a Ligii Campionilor pentru juniori, cunoscută sub denumirea de UEFA Youth League.

Conform tragerii la sorți care avusese loc pe 27 ianuarie 2021, campioana României, FC Viitorul U19, ar fi trebuit să întâlnească în turul inaugural al competiției formația cipriotă APOEL Nicosia U19. Partida era programată pe 3 martie, pe terenul echipei cipriote.

Situația nu a evoluat pozitiv în întreaga Europă și măsurile multor guverne de pe continent față de restricțiile de călătorie au atârnat decisiv în măsura radicală luată miercuri după-amiază de forul european. La UEFA s-au primit din ce în ce mai multe îngrijorări ridicate de mai multe dintre cluburile participante în UEFA Youth League cu privire la capacitatea lor de a călători sau de a organiza meciuri.

Întrucât s-a făcut deja o reprogramare și reformatare a competiției (care ar fi trebuit să debuteze inițial în octombrie 2020), nu mai existau posibilități de a amâna și mai mult începutul UEFA Youth League în acest sezon.

În consecință, Comitetul Executiv UEFA a luat decizia de a anula ediția 2020/2021 UEFA Youth League.

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta