În ultima vreme, spațiile verzi din stațiunea Mamaia s-au transformat în parcări publice, evident fără plată. E sezonul vacanțelor iar turiștii trebuie să știe că o maşina parcată pe iarbă poate scurta concediul.

Amenzile date de polițiștii locali sunt usturătoare, între 400 și 800 de lei pentru persoane fizice și între 500 și 2500 de lei pentru persoanele juridice.

În perioada 23.05.2021-21.07.2021, agenții au aplicat în stațiunea Mamaia 360 de amenzi pentru autovehicule staționate pe spațiul verde și 29 de mașini au fost ridicate de pe spațiul verde și transportate în parcul auto de pe strada Caraiaman nr.1.

Mașinile pot fi recuperate doar după ce proprietarii achită taxele: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

“Unitățile de cazare trebuie să respecte cerințele clasificării conform Ordinului Autoritatii Nationale pentru Turism, în care se precizează numărul de locuri de parcare obligatoriu la fiecare categorie. Dacă nu dispun de locuri de parcare suficiente, operatorii economici au posibilitatea să închirieze locurile de parcare cu 499 de lei pe lună, adică 17 lei/zi sau 70 de bani pe oră. În momentul de față, din cele aproximativ 4000 de locuri de parcare din stațiune, doar 1150 au fost închiriate,” anunță primăria municipiului Constanța

Dacă nu beneficiază de un loc de parcare la hotelul unde sunt cazați, turiștii pot efectua plata parcării prin aplicația Constanța Parking. Dacă aleg să plătească prin card bancar, au posibilitatea plății pentru 6, 12 sau 24 de ore.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475.

Sursa: Realitatea de Constanta