judo

 

Peste 200 de sportivi, antrenori și arbitri din mai multe țări, participă la stagiului internațional PANTHEON JUDO STAGE RANDORI & KATA, în perioada 2-8 septembrie. Aflat la a treia ediție, stagiul se desfășoară la la Dojo Pantheon Academy Hotel din stațiunea Venus și la Sala de Sport Callatis din Mangalia.

Evenimentul are parte de o participare de excepție, reunind un adevărat trio de ași din judoul mondial, nume uriașe în sportul internațional.

Celebrul sensei japonez Eiji Kikuchi, care deține centura neagră 4 DAN și a fost format de marele maestru Masao Hatori (centura neagră 7 DAN, de la Yotsuya Dojo din Tokyo), continuă inițierea tehnicilor de Ashi-waza, începută la edițiile anterioare. Marele campion grec Ilias Iliadis, câștigător al titlului olimpic, la Jocurile Olimpice din 2004, și a titlului mondial, în 2010, prezintă tehnicile Tokui-wazele. Fostul sportiv de mare valoare, în prezent expert IJF, dezvăluie și elementele de tactică, grație cărora a deținut supremația în judo la categoriile -81kg și -90kg, timp de 12 ani. Expert în stretching, multiplul campion european de karate sensei Marius Ilaș conduce părțile de încheiere ale antrenamentelor, subliniind astfel importanța exercițiilor care aduc suplețea și elasticitatea musculare, elemente esențiale în obținerea performanțelor și evitarea accidentărilor.

Invitați speciali și program cu multe surprize

Printre invitații speciali se află fosta campioană olimpică Alina Dumitru, președintele Federației Române de Arte Marțiale, Florentin Marinescu, foști sportivi de talie internațională, Constantin Niculae, Cornel Roman și Toma Mihalache și profesorul Florin Munteanu.

“Obiectivul stagiului este acela de a crea excelență în judo, de a integra experți și idei pentru a creea viitorul în acest sport. Viitorul este dinamic și este rolul prezentului de a creea viitorul, utilizând instrumente, precum expertiza, norma și, nu în ultimul rând, optimismul. Suntem onorați de prezența unor nume mari din judo-ul mondial, cum este Ilias Iliadis, un fel de Nadia Comăneci a acestui sport. Participarea sa reprezintă mult pentru tinerii sportivi din țară care au venit la stagiul organizat de CS Pantheon și au ocazia extraordinară de a-l cunoaște”, a declarat George Teseleanu, președintele al Clubului Sportiv Pantheon Constanţa.

Inițiată anul trecut, acțiunea de lansare de carte este continuată și la această ediție. Astfel, vineri seara, va fi prezentată o carte despre istoria judo-ului românesc, apărută sub semnătura autorilor Ștefan Mureșan și Alexandru Chirilă și intitulată “Documente care atestă istoria judo-ului românesc.

Marele academician Constantin Bălăceanu Stolnici va susține o miniconferință, iar seara va fi completată de o expoziție-surpriză cu lucrări ale caricaturistului orădean Ovidiu Pascu, primul posesor al centurii Roz în judo.

Articolul precedentRestricții de circulație în zona Sala Sporturilor din Constanța
Articolul următorApel către șoferi: „Evitați să parcați pe strada Soveja!”