HC Dobrogea Sud  a pierdut meciul disputat cu Potaissa Turda scor 32-36 (16-17)  pe Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe.

Fără Ionuț Iancu, Dani Vasile, Ionuț Nistor, Igor Radojevic, Irakli Chikovani, Nebojsa Simovic, Onur Ersin, Ionuț Stănescu și Andrei Bruj, toți cu probleme de sănătate, constănțenii  s-au bătut  pentru victorie. Au revenit de la 4-9, în minutul 13, și 8-14, în minutul 20, dar și de la 10-15, cu o serie senzațională de 6 goluri, la 16-15! Totuși, Potaissa a intrat în avantaj la pauză, 17-16, și, după câteva tentative de desprindere anulate de handbaliștii noștri, au reușit să încline balanța victoriei în favoarea lor. La 32-30, cu om în plus, Dragas i-a dus pe ardeleni la 33-30, în minutul 55, și Turda a gestionat finalul: 36-32.

„Ne-am apărat șansa, ne-am luptat, dar asta a fost să fie. Echipa s-a mobilizat extraordinar, în ciuda absențelor numeroase, eu spun că am făcut față cu brio acestui derby. Vreau să-i felicit și pe tinerii care au debutat astăzi în Liga Națională, portarii Chilianu și Preda și extrema dreaptă Moroșanu. Se văd roadele politicii noastre de a crește la academie jucători care să poată face pasul la prima echipă…. Încercăm să depășim acest moment greu și ne focusăm pe cele două meciuri care urmează săptămîna viitoare. Și ne gândim la revanșă. Să sperăm că returul îl vom putea juca pe teren propriu”, a declarat Rudi Stănescu, președinte HCD.

Echipele: Potaissa Turda (antrenor Horațiu Gal): Șelaru, Irimuș – Szoke 11 goluri (1x7m), Dragas 5, Pavel 4, Iancu 4, Ghiță 3, Talas 3, Pop 3, Lazăr 1, Cîntec 1, Savic 1

HC Dobrogea Sud (Djordje Cirkovic): Chilianu, Preda – Șandru 9 goluri (1x7m), Chiuffa 5, Komogorov 4, Susanu 4, Andrei 4, Blazevic 3, Ignat 2, Ilie 1 (1), Buricea, Nikolic, Moroșanu.

Ultimele două partide din turul Ligii Zimbrilor, cu CSM Vaslui și HC Buzău, vor avea loc pe 22 și 23 decembrie  la Sfântu Gheorghe.

Sursa: Realitatea de Constanta