Trei bărbați, din Siria și Irak, au fost prinți de polițiștii de frontieră constănțeni în timp ce încercau să intre ilegal în România, din Bulgaria, pe jos, pe la „frontiera verde”. Ei au fost predați autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Băneasa au depistat, duminică, pe raza localității Băneasa, trei bărbați care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării. Deoarece aceștia nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni Siria și Irak, cu vârste cuprinse între 26 și 30 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cei trei cetăţeni fiind predați în cursul zilei de azi autorităților bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Articolul precedentExercițiu de salvare a unei persoane aflată în pericol de înec, în Mamaia
Articolul următorAproape o tonă de pește, confiscată de polițiștii de frontieră