În cadrul târgului Valuri de Carte care este în plină desfășurare pe faleza Cazino din Constanța între Acvariu și Poarta 1, un loc dedicat îl ocupă volumele scriitorilor Tomisului.

Mihaela Pațachia îi întâmpină pe copii cu cărți însuflețite de personaje din mitologia românească care își spun povestea în cele trei cărți proaspăt tipărite: “Narcisa, urmașa lui Păcală”, “Miluț, urmașul lui Tândală” și “Călin Prepeleac și marea”. Micuții se vor întâlni cu pirați ai Mării Negre, cu sirene ademenitoare, cu zmei și scorpii, cu căpcăuni, iele și cu Muma Pădurii, creaturi care îi vor purta într-o lume fantastică, plină de imaginație și farmec.
Florin Alexandru își prezintă seria polițistă ”Compania detectivilor” în care o echipă de justițiari detectivi din Constanța se luptă pentru dreptate în trei cazuri deosebite cuprinse în volumele “Arua”, “Averea preotului coreean” și “Artizanul păcatelor”. În rândurile unui roman încărcat de umor, îl veți cunoaște pe “Detectivul Hogeac și exhibiționistul”, care stârnesc hohote de râs, prinși fiind în acțiuni care se petrec în urbea constanțeană.
Povestiri despre Constanța veche, locuri și oameni, povești de dragoste adolescentină, se regăsesc în romanele scriitorului Nan Constantin Ilie, “Scrisori cu parfum de valuri”, “Ape adânci”, “Anonimi în Constanța”, “Șaptesprezece”, “Când se întorc rândunelele’’ și “Rătăciți în întuneric”.
O prezență specială, autorul Ali Husein Kerim reprezentat de volumele publicate, ne poartă prin istoria zbuciumată a poporului kurd, o lume marcată de o profundă spiritualitate, de tradiții și de o filozofie proprie.
Serile sunt dedicate sesiunilor de autografe susținute de scriitorii constănțeni.

Articolul precedentSfaturi de la pompieri pentru copii, pentru o vacanță în siguranță
Articolul următorA fost lansată prima aplicaţie a salvamarilor de pe litoralul românesc