Tentativă „Metoda Accidentul” înregistrată la Constanța după ce persoane necunoscute au încercat să păcălească o femeie în vârstă, cerându-i bani, bătrână înțelegând însă că poate fi victima unei infracțiuni.

Polițiștii din cadrul Secției 2 au fost sesizați, de către o femeie, în vârstă de 79 de ani, din municipiul Constanța, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix, de către o persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind fiul ei, informând-o că a comis un accident de circulație și are nevoie de o sumă de bani pentru a se împăca cu presupusa victimă.

Bătrâna a înțeles că poate fi victima unei înșelăciuni și a încheiat conversația, după care a înștiințat organele de poliție.

 

                        RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

 

Pentru a conștientiza populația, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetățeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală.

Articolul precedentTrei morți și doi răniți într-un accident pe DN 2A, la Crucea
Articolul următorCum vor circula autobuzele RATC în noaptea de Revelion