Un bărbat de 70 de ani, din Constanța, a alertat Poliția după ce, miercuri noapte, a fost apelat de o femeie, care, după ce s-a recomandat ca fiind fiica sa, i-a cerut o sumă de bani pentru că ar fi provocat un accident.

Potrivit polițiștilor, bărbatul a fost apelat pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, informându-l că a provocat un accident și există o victimă. În convorbirea telefonică a intervenit și o voce de bărbat, care s-a recomandat a fi avocat, solicitând suma de 20.000 de euro.

Bătrânul a înțeles că poate fi victima unei înșelăciuni și a încheiat convorbirea telefonică fără a fi înregistrat niciun prejudiciu.

Polițiștii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere penală.

 

                        RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

 

Pentru a conștientiza populația, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetățeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală.

Articolul precedentUnirea Principatelor, celebrată, astăzi, la Constanța!
Articolul următorBărbatul din Săcele care și-a ucis fata, a fost arestat preventiv pentru omor calificat