Trupa Teatrului de Stat Constanța a fost invitată să participe la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” din Baia Mare, unde spectacolul selecționat este „Dionysos”. Piesa este montată la Constanța de regizorul italian Daniele Salvo după tragedia lui Euripide, „Bacantele”, în coproducție cu Teatrul Vascello din Roma. Constănțenii vor evolua pe scena din Baia Mare în data de 8 iunie, de la ora 20.00 și speră să se întoarcă acasă cu premii.

În rolul principal joacă Marius Bodochi, iar Bacantele care îl adoră, întruchipând un personaj colectiv seducător, sunt Georgiana Mazilescu, Maria Lupu, Laura Iordan Adrian, Lana Moscaliuc, Mirela Pană, Cristina Oprean, Turchian Nasurla, Ana Maria Ștefan, Luiza Martinescu, Georgiana Rusu și Arina Cojocaru. În alte roluri: Andu Axente – regele Penteu, Dana Trifan – Enache – mama sa, Agave, Iulian Enache – Cadmos, Marian Adochiței – Tiresias și Paznicul, Alexandru Medveghi – primul mesager, Ionuț Rusu – al doilea mesager.

Muzica este semnată de Marco Podda, iar proiecţiile video, de Aquamicans / Paride Donatelli. Costumele au fost create de Daniele Gelsi, iar decorurile, de Michele Ciacciofera.

Până la toamnă, când începe stagiunea 2018 – 2019, trupa constănțeană va oferi reprezentații și la Festivalul Internațional de Teatru Miturile Cetății, care se va desfășura între 20 și 27 iunie. Spectacolele vor avea loc pe scena în aer liber din Piața Ovidiu, în sala teatrului din Constanța, la Termele Romane, la Cazinoul din Constanța. În program, spectacole ale unor companii teatrale din Italia, Franța, Ungaria, Israel, precum și ale unor prestigioase teatre din România.

Articolul precedentFOREN 2018 – reuniunea internațională în domeniul energiei la Costinești
Articolul următorMusulmanii din Constanţa oferă cina tradițională de Iftar pentru copii defavorizați