Cea de-a patra și ultima rezidență de creație a proiectului „Legende pe ruine circulare”, parte din Programul Uniunii Europene „Europa creativă”, subprogramul cultural „Anul European al Moștenirii Culturale 2018”, se va desfășura între 4 și 11 noiembrie, în Segovia, localitate aflată în apropierea capitalei Spaniei, Madrid.

Partenerul care organizează seria de evenimente din cadrul acestei rezidențe este Fundația Dansului „Alicia Alonso” din cadrul Universității „Regele Juan Carlos” din Madrid. 

Spectacole, workshop-uri precum și un seminar internațional pe tema patrimoniului cultural vor avea loc în această perioadă, la Segovia și la Madrid.

Teatrul de Stat Constanța va participa cu spectacolul Dincolo de întâmplări, adaptat pentru publicul spaniol de cei trei protagoniști: poeta Iulia Pană, autoarea textului, actrița Mirela Pană și compozitorul și muzicianul Adrian Mihai, care le va acompania la duduk (instrument vechi, de origine armenească). Reprezentația va avea loc în 7 noiembrie, la ora 18.00.

Cei doi consultanți științifici ai proiectului, din partea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, anume arheologul Sorin Marcel Colesniuc și scriitorul Cristian Cealera, vor avea două prezentări în cadrul Seminarului Internațional care va avea loc la Muzeul Național Regina Sofia din Madrid, în data de 6 noiembrie. Cei doi vor vorbi despre „Creativitate în marketingul muzeal – metode noi de a atrage un public nou”, respectiv despre „Vestigii ale Constanței – surse de inspirație pentru actul teatral”.

Articolul precedentVIDEO| Prinși cu droguri la Constanța
Articolul următorViitorul învige Dunărea Călărași. Drăguș omul meciului