KMG International va sprijini educația de calitate în județul Constanța prin programul Teach for Romania în anul școlar 2019-2020, susținând două cadre didactice din sistemul de învățământ primar și gimnazial ce fac parte din program.

Profesorii susținuți acționează ca modele și îndrumători pentru elevii din școlile partenere. Prin intermediul acestui parteneriat, copiii din comunități vulnerabile se vor bucura de acces și expunere la alte medii decât cel nativ, în scopul dezvoltării orizontului de interes și cunoaștere, cu accent pe dezvoltarea zonelor de creștere urmărite în program, precum și pe orientarea în carieră: literație (alfabetizare funcțională, digitală/numerație), inteligență emoțională (valori, stimă de sine), leadership. În acest sens, pe parcursul anului se vor construi diferite activități extra-curriculare împreună cu profesorii sprijiniți de Teach for Romania și copiii din comunitățile constănțene.

 „Pentru un tânăr din România,  educația, cunoștințele pe care le dobândește și mediul în care crește sunt cruciale pentru oportunitățile la care are acces mai departe. Scopul organizației este să intervină pentru reducerea inechității educaționale în comunități vulnerabile și să producă o schimbare sustenabilă. Astfel, copiii aflați în dificultate pot avea parte de educație, experienţe de învăţare, cât și de valorificarea întregului lor potenţial. Pentru îndeplinirea acestui scop suntem recunoscători că ni se alătură acum și Rompetrol. Oportunitatea de a lucra împreună ne dă siguranță și încredere că povestea Teach for Romania continuă datorită celor care ne susțin,” a declarat Iulia Pielmuș, CEO Teach for Romania.