Peste 200 de unități de alimentație publică de pe litoral au fost verificate de către inspectorii sanitar-veterinari în cursul săptămânii trecute, valoarea amenzilor aplicate în urma abaterilor descoperite fiind de 30.000 de lei. Printre neregulile găsite se numără nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție și depozitarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2018, au controlat, între 25 iunie și 1 iulie, unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate peste 200 de unități localizate în cele șapte zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia, mai mult de jumătate dintre acestea fiind restaurante și unități tip fast-food.

„În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiții necorespunzătoare ale acestora. (…) În perioada menționată, au fost confiscate și retrase de la vânzare 1,5 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare”, se arată în comunicat.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.000 de lei.

Totodată, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor Constanța, pune la dispoziția celor turiștilor numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Articolul precedentO mie de jandarmi vor asigura măsurile de siguranță la festivalul NEVERSEA
Articolul următorDoi deputați liberali cer desființarea taxei de trecere pe podurile Fetești – Cernavodă și Giurgeni – Vadu Oii