Sute de produse electrocasnice contrafăcute, cu o valoare de piață ce ar fi depășit 100 de mii de lei, au fost descoperite de poliţiştii constănțeni într-un container în Portul Constanța.

Potrivit Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, poliţişti împreună cu specialiști din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au verificat, vineri, în portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din Mureș.

În urma controlului containerului, poliţiştii au descoperit peste 630 de tocătoare pentru legume și perii electrice pentru curățare susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale unei mărci înregistrate. Bunurile, în valoare de aproximativ 105.500 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, iar cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.