Sute de polițiști constănțeni vor intra în dispozitiv, în zilele de 6 și 7 octombrie, urmând să fie luate toate măsurile pentru asigurarea unui climat de liniște şi siguranţă publică pe perioada referendumului pentru definirea familiei.

Polițiștii Inspectoratului Județean Constanța, alături de reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, Grupării de Jandarmi Mobilă Constanța, Gărzii de Coastă, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, precum și alte structuri MAI, se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. „Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare”, precizează reprezentanții IPJ Constanța.

Astfel, peste 230 de polițiști vor asigura paza și protecția la 119 de secții de votare, dintre cele 556 ce se vor constitui pe raza județului Constanța, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI. De asemenea, aproximativ 300 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 90 de polițiști vor fi constituiți, zilnic, în rezerve – luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secțiile de votare, aproximativ 60 de polițiști și 100 de jandarmi vor fi în misiuni de protecție, în locurile unde acestea sunt depozitate.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța va avea în responsabilitate 124 de secții de votare dispuse în 61 de locații, unde vor fi prezenți peste 250 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Totodată, aproximativ 450 de pompieri vor asigura desfășurarea în bune condiții a referendumului. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, peste 300 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor asigura paza și supravegherea a 160 de secții de votare dispuse în 102 de locații aflate în zona de competență a județului Constanța.

Articolul precedentJandarmii constănţeni prezenți la evenimentele de weekend
Articolul următorPedepse de 18 și 19 ani de închisoare, în dosarul celei mai mari capturii de droguri din România