Constănțenii și turiștii vor putea să asculte, timp de trei săptămâni, muzică românească de calitate, pe faleza Cazinoului din Constanța. Spectacolele vor avea loc în perioada 27 iulie – 19 august 2018, între orele 19:30 și 21:00.

Orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, formată din 25 de instrumentiști și condusă de dirijorul Răzvan Metea, a pregătit 60 de melodii care vor fi interpretate live pe faleza din Constanța. Alături de aceștia se vor afla șase balerini profesioniști, care vor dansa în ritmurile melodiilor.

„Am ales numai muzică românească întrucât dorim să ne aducem și noi contribuția la sărbătorirea Centenarului României Moderne. Am ales să prezentăm în repertoriul concertelor unele dintre cele mai reprezentative 60 de melodii lansate pe piața muzicală din România în ultima sută de ani, adevărate borne valorice ale muzicii românești, repere incontestabile ale patrimoniului cultural imaterial”, a declarat dirijorul Răzvan Metea.

Printre melodiile care vor putea fi ascultate se numără atât unele binecunoscute și clasice „Lume, lume”, a Mariei Tănase, „Drumurile noastre”, interpretată inițial de Dan Spătaru, „Mă-ntorc la tine, mare albastră”, a lui Daniel Iordăchioaie, dar și piese ale trupelor Holograf, Voltaj, Zdob și Zdub sau Phoenix.

Publicul poate asista gratuit la toate spectacolele.

 

 

Articolul precedent„Cu Farul până la moarte”. Sorin Mihăilescu intră în greva foamei
Articolul următorAmendați de polițiști pentru consum de alcool pe o plajă terapeutică din Mamaia