În această perioadă, pe străzile din stațiunea Saturn, se toarnă cel de-al doilea strat de covor asfaltic, în cadrul proiectului cu bani europeni. Proiectul de modernizare a staţiunii Saturn are o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei și va fi finalizat la începutul anului viitor.

 În prezent, se asfaltează complet strada Corneliu Coposu, iar ulterior celelalte artere din proiect: Greenport, Henny Ignatie și Lavrion. Pe toate străzile supuse modernizării, au fost montate borduri, pavele pe trotuare și stâlpi de iluminat. Noul sistem de iluminat stradal din stațiunea Saturn este deja funcțional și va avea un modul de telegestiune wireless, cu rolul de a monitoriza, comanda şi controla de la distanţă corpurile de iluminat public. Totodată, a fost montat mobilierul stradal și s-au amenajat piste de biciclete pe străzile Greenport, Henny Ignatie și Lavrion.

În cadrul proiectului, vor exista și staţii de biciclete alimentate cu energie solară. Imediat ce condițiile meteo vor permite, se vor amenaja spațiile verzi pe toate străzile din proiect. Intervențiile în teren mai prevăd înfiinţarea panourilor electronice de informare, amplasate în trei intersecţii, cu gestionarea online a conţinutului afişat.

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta