Nava-școală „Mircea” împlinește, la data de 17 mai, opt decenii de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române. În această perioadă a înregistrat numeroase premiere pentru țara noastră, în timpul marșurilor de instrucție, în care a făcut escale în peste 120 de porturi din Europa, Asia Mică, nordul Africii și din America de Nord.

Cu acest prilej, conducerea Forțelor Navale lansează proiectul unui marș al navei în jurul Pământului, în perioada martie 2021 – ianuarie 2022, cu escale în porturi de pe toate continentele, pentru a prezenta întregului mapamond spiritul românesc și valorile culturale ale României, prin intermediul marinarilor militari români.

Forțele Navale Române și Fundația „Gheorghe Balaban” inițiază o campanie de strângere a fondurilor necesare pentru realizarea acestui deziderat, la fel cum, în anul 1938, printr-o colectă publică, s-a strâns o parte din banii necesari pentru construirea Navei-Școală „Mircea” la Șantierul Blohm&Woss din Germania.

Persoanele fizice și juridice care doresc să susțină acest proiect al Forțelor Navale Române, pot depune orice sumă de bani în contul: RO 36 BACX 0000 0030 0615 8000 (LEI), al Fundației „Gheorghe Balaban”, deschis la Unicredit Bank.

Articolul precedentRadu Mazăre, așteptat să ajungă în țară pe 20 mai
Articolul următorTurul Dobrogei la ciclism oprește circulația autobuzelor RATC