Municipiul Constanța a primit anul acesta, în Italia, distincția „Steagul Verde al Pediatrilor 2020 – Plaje pentru Copii”, ca urmare a deciziei unui grup de pediatri europeni. Steagul este un semn de recunoaștere a calității plajelor pentru familiile cu copii.

 

Tradiția acordării acestui titlu a început în anul 2008, la inițiativa profesorului Italo Farnetani, un renumit medic pediatru italian.

Primarul municipiului Constanța, dl. Decebal Făgădău: „Promovarea orașului Constanța și a stațiunii Mamaia a constituit o prioritate încă de la începutul mandatului meu, iar această recunoaștere a calității plajelor, precum și valorificarea acesteia în mod adecvat sunt de natură să impulsioneze dezvoltarea turismului național și internațional pe litoralul românesc și creșterea atractivității acestuia pentru familiile cu copii. Această distincție este cu atât mai importantă cu cât a fost conferită în urma analizei realizate de numeroși specialiști pediatri din întreaga Europă.”
ES domnul ambasador George Gabriel Bologan: „Îmi exprim încrederea că împreună cu autoritățile și comunitatea locală, precum și cu oamenii de afaceri din domeniu, veți depune în continuare toate eforturile pentru a transforma litoralul românesc într-un centru de atracție pentru turismul național și european.”