Staţiunea Saturn va fi modernizată cu bani europeni, urmând să fie reabilitate trotuarele, să fie amplasat mobilier urban şi amenajate spaţiile verzi. Valoarea investiţiei este de aproximativ 20 de milioane de lei, fonduri europene.

Primăria Mangalia a organizat, joi, evenimentul de lansare a proiectului „Dezvoltare turistică în stațiunea Saturn”, finanțat din fonduri europene și destinat creșterii numărului de turiști și punerii în valoare a zonei de sud a litoralului. În cadrul proiectului vor fi reabilitate trotuarele și asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban modern, se vor amenaja spațiile verzi și se va reface rețeaua de iluminat public a străzilor propuse pentru reabilitare, respectiv Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu.

„Am depus acest proiect încă din toamna anului 2016. După aproape doi ani de analize și evaluări, am semnat contractul de finanțare în vara acestui an. Acum, suntem în perioada de licitație și sperăm ca la începutul anului viitor să intrăm cu lucrările în teren”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 20 de milioane de lei, iar perioada de implementare expiră la data de 31 octombrie 2019.

După modernizare, stațiunea Saturn va avea panouri de informare cu led, stații de autobuz, totemuri de semnalizare, piste și stații de biciclete, alimentate cu energie solară. Totodată, în stațiunea Saturn vor exista panouri electronice de informare, amplasate în cele trei intersecții formate de străzile reabilitate, cu gestionarea online a conținutului afișat.

Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, valoarea totală a fiind de 19.112.081,65 lei, din care Primăria Mangalia contribuie cu 382.241,63 lei.

Articolul precedentNivelul scăzut al Dunării poate prelungi prohibiția în Deltă
Articolul următorVIDEO| SSC Farul pierde la masa verde meciul cu CS Mioveni.Ionel Dănciulescu preia funcția de delegat