Starea de sănătate a instructorului din avionul ce s-a prăbușit, joi, la Tuzla, este una stabilă, au anunțat cadrele medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Bărbatul a fost supus unei intervenții chirurgicale ce a constituit o premieră pentru unitatea sanitară din Constanța. Acesta suferise o ruptură de aortă, caz în care viața a peste 80 la sută dintre pacienți nu poate fi salvată.

Potrivit dr. Marius Militaru, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, leziunea de care suferea instructorul de zbor era una foarte gravă, care de cele mai multe ori provoacă moartea pacientului din cauza pierderii foarte mari de sânge. El a explicat că acest tip de leziuni este întâlnit mai des la accidente rutiere, iar rata de deces este de aproximativ 80 la sută. „Pacient cu suspiciunea de ruptură de aortă. L-am primit direct în sala de operație. (…) Am găsit o aortă cvasi-complet ruptă, am reușit să-i pun o bucată de proteză. Funcționează. Acum este la Reanimare, intubat dar conștient. Vom vedea evoluția ulterioară”, a declarat dr. Marius Militaru.

El a mai spus că toată intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore, iar prognosticul este optimist, starea pacientului fiind în prezent stabilă.

O aeronavă Diamond Aircraft 42, aflată într-un zbor de instrucție, la bordul căreia se afla pilotul-instructor, și copilotul-elev, s-a prăbușit, joi, în localitatea Tuzla, județul Constanța. În urma accidentului, ce a avut loc la ora 16.03, copilotul aeronavei, un bărbat în vârstă de 50 de ani, care lua lecții de zbor, și-a pierdut viața, în timp ce instructorul, în vârstă de 54 de ani, care pilota avionul, a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Reprezentanții aeroportului au spus că au fost luate toate măsurile impuse de planul de răspuns la situaţii de urgență pentru accidente aeronautice.

Articolul precedentModa pentru toate gusturile și buzunarele la Tinimtex
Articolul următorLa Cumpăna de Dragobete se iubeşte româneşte