Valoarea totală a investitiei este de aproximativ 36 de milioane de lei și constă în achiziţionarea de echipamente, aparatură şi materiale sanitare de igienizare şi dezinfecţie.

Contractul de finanţare aferent proiectului „Dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa în vederea consolidării capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19” a fost semnat cu suportul Consiliului Județean Constanța, prin Direcția Generală de Proiecte,. 

Lista echipamentelor și materialelor propusă prin acest proiect, cuprinde printre altele: nebulizatoare, injectomate, spirometre, aparat de radiologie digital, sistem modular de testare pulmonară, ecograf cu sondă abdomen și cu sondă pleurală, paturi ATI, monitoare funcții vitale, aparate de ventilație mecanică, infuzomate, monitor de transport, precum și alte materiale și echipamente de protecție sanitară.

Dotarea unității medicale cu aceste echipamente va îmbunătății considerabil calitatea actului medical, contribuind totodată la scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament.

Sursa: Realitatea de Constanta