O nuntă ce fuseseră organizată pe stradă, într-un cartier constănțean, a fost stricată de polițiștii locali, care i-au amendat pe nuntași și i-au pus să facă ordine în zona în care se desfășura petrecerea. Sancționați au fost și o tânără care făcea grătar pe stradă, dar și un șofer ce făcea drifturi în parcarea de la Poarta 1.

Potrivit Direcției Generale Poliția Locală Constanța, polițiștii locali au aplicat, în cursul zilei de luni, peste 160 de amenzi contravenționale, a căror valoare totală depășește 35.000 de lei, pentru acte de comerț ilicit, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, răscolirea gunoiului din containere, deplasarea cu mijlocul de transport în comun fără a deține titlu de călătorie valabil, nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice și alte fapte antisociale care vizează in special menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța.

Printre acestea, două amenzi contravenționale, în cuantum total de 600 de lei, au fost aplicate pentru organizarea unei nunți ce era în desfășurare la o locație situată pe Aleea Umanității din cartierul Henry Coandă din municipiul Constanța. La eveniment participau numeroase persoane care tulburau liniștea vecinilor. „În acest caz s-a dispus măsura întreruperii activității ilicite și reasigurarea stării de curățenie de către participanți”, spun polițiștii locali.

Într-o altă zonă a orașului în parcarea de la Poarta 1, un tânăr a fost amendat contravențional cu suma de 1.000 de lei pentru că efectua manevre de întoarcere, accelerări și frânări bruște (drifturi) pe domeniul public. La vederea echipajului, bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a demarat în trombă, fiind oprit după aproximativ 300 de metri.

Nu a scăpat neamendată nicio constănțeancă care a desfășurat activități de picnic pe domeniul public din cartierul constănțean Faleză Nord. „Aceasta a fost sancționată contravențional cu suma de 1000 de lei pentru că a fost surprinsă în timp ce făcea grătar pe trotuarul aferent unui imobil de pe strada Tabla Buții, încălcându-se astfel prevederile Legii nr.54/2012, privind desfășurarea activităților de picnic”, mai spun sursele citate.

Totodată, polițiștii locali au acționat în zona Abator, lângă un complex, în scopul igienizării zonei și menținerii unei permanente stări de curățenie după ce mai multe persoane își improvizaseră un adăpost pe un teren viran situat pe Șoseaua Mangaliei. Persoanele în cauză au fost legitimate și sancționate contravențional, iar zona a fost igienizată de către lucrătorii firmei de salubritate. De asemenea, li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, respectiv comuna Cobadin din județul Constanța.

„Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterea încălcării normelor legale în vigoare”, au mai precizat polițiștii locali.

Articolul precedentAmbulanță lovită în misiune; șoferul vinovat a părăsit locul accidentului
Articolul următorConstănțenii din mai multe cartiere vor rămâne fără apă la robinete