Șoferul unui microbuz de călători, care circula pe DN 39, dinspre Mangalia către Constanța, a fost prins băut la volan, fiind lăsat fără permis pentru 90 de zile.  

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, acționând în baza planului Truck&Bus au oprit pentru control, miercuri dimineață, în jurul orei 07.00, un microbuz de transport persoane, pe DN 39, care circula dinspre Mangalia către Constanța. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat cu 20 puncte amendă, respectiv 2.900 de lei, fiindu-i reținut și permisul de conducere pentru 90 de zile.

În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

Astfel, până pe 19 mai, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Activităţile de control se desfășoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Articolul precedentVIDEO| „Suntem pregătiți să câștigăm finala!”HC Dobrogea Sud, tot mai aproape de titlu
Articolul următorPieton accidentat grav după ce a traversat Șoseaua Mangaliei fără să se asigure (VIDEO)