visina

 

   Ce alegem să măncâm are impact asupra mediului și economiei locale! Prin acest slogan, Slow Food Dobrogea lansează provocarea de a se consuma și găti cu ingrediente locale.   

Duminică, 9 iunie, 2019, între orele 12.00 -16.00, în Gospodăria Tradițională de la Vișina,  a Biancăi Folescu, se va desășura un festin multietnic ce caracterizează Dobrogea, unde vor găti Daniela Elena Graură și Carmen Paraschivescu.

De oranduiala bucatelor in meniu s-a preocupat chef Daniela Elena Graură din Comunitatea Slow Food Țara Făgărașului, tehnolog și creator de gusturi divine, tradiționale, boierești și regale deopotrivă, alături de două ajutoare de nădejde din comunitatea Slow Food Dobrogea, Carmen Paraschivescu și Raluca Vasile, designer de gusturi si arome  și parfumier.

Din meniul festinului multietnic nu lipsesc aperitive traditionale dobrogene multietnice: ghiudem, babic, branză de capra si de oaie, drob de miel, placinte dobrogene, asortate cu legume si verdeturi de sezon. Borș de miel dres cu ierburi aromate de sezon  sau borș de pețte de Dunăre, saramură de crap sau tocană de miel la ceaun și felurite pandișpanuri cu fructe de sezon ca la Vișina.Meniul este asociat cu vinurile de la Crama Histria, prezentate de Adriana Popescu, expertă în vinuri românești.

Slow Food Dobrogea a fost înființat anul acesta la inițiativa Ralucăi Vasile în colaborare cu Carmen Paraschivescu, Bianca Folescu, Laura Stroe și Ioana Moroșanu. Festinul multietnic este susținut de Inomar Cluster prin proiectul Experiențe Dobrogene și Asociația Țăranii Dobrogeni.

 

 

 

 

Articolul precedentFOTO| Doi răniți, într-un accident rutier provocat de Mircea Băsescu
Articolul următorCOD GALBEN de vreme rea la Constanța!