Nu există nici măcar un loc liber în secţiile ATI pentru pacienţii cu forme severe de coronavirus, altele decât cele special destinate celor care au şi alte afecţiuni asociate.

”În data de 12 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.561 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La  nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi libere  ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2”, a transmis, marţi, Grupul de Comunicare Strategică. 

La nivel naţional există o rezervă operaţională de 145  paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, conform GCS.

”Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 1.667 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări”, au mai transmis autorităţile. 

”Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis GCS. 

Anterior, Grupul a anunţat 16.743 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.380 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 442 de persoane au decedat, fiind depăşit numărul de 40.000 de decese. La ATI sunt internaţi 1.667 de pacienţi cu COVID-19. 428de copii cu COVID-19 sunt în spital, 39 dintre ei fiind la ATI.

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentAlexandru Rafila: s-a pierdut controlul pandemiei!
Articolul următorDirectorii cu Covid sau carantinați vor avea sesiune specială de concurs