Sistemul de iluminat platforme al Aeroportului Internațional de la Mihail Kogălniceanu, a fost reabilitat și modernizat, ca primă etapă din proiectul de „Modernizare și reabilitare a sistemului electroenergetic”.

Potrivit reprezentanților aeroportului, în cadrul infrastructurii aeroportului există o serie de instalații interconectate de care depind siguranța zborurilor și asigurarea condițiilor de operare la standarde internaționale. În vederea îmbunătățirii serviciilor oferite pasagerilor și companiilor aeriene, proiectul privind Modernizarea și reabilitarea sistemului electroenergetic cuprinde 2 etape: modernizare și reabilitare sistem de iluminat platforme, respectiv, modernizare și reabilitare posturi trafo, uzină electrică, aerogară sosiri și instalații aferente.

Lucrările primei etape, finalizate în cursul săptămânii trecute, au fost contractate la valoarea de aproximativ cinci milioane de lei. La finalizarea acestora, instalațiile de iluminat astfel realizate au fost testate și puse în funcțiune, cu operare manuală locală și centralizată. În urma montării noilor piloni, s-a îmbunătățit considerabil nivelul de iluminare a celor 18 locuri de parcare a aeronavelor și a parcării auto din zona publică.

Articolul precedentModificări în programul chioșcurilor RATC
Articolul următorProgramul SPIT Constanța în perioada sărbătorilor de iarnă