Salvatorii de la ISU Constanţa au fost solicitaţi atăzi să intervină la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, unde un  bărbat aflat în arest a încercat să se sinucidă prin strangulare. 

Din primele informații este vorba de un barbat de 72 de ani adus astăzi in arestul IPJ Contanța.  Acesta a rupt un cearsaf si-a facut franghie și s-a spanzurat de  gratiI.

A fost declarat decedat după ce s-a încercat resuscitarea de  către medicii de pe ambulanță.

Bărbatul, de 72 de ani, din Constanța, a fost cercetat de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere, faptă comisă la data de 31.12.2019 pe raza municipiului Constanța.

Potrivit polițiștilor la data de 03.01.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, aceasta fiind prelungită la data de 28.02.2020 pentru încă 60 de zile. Întrucât bărbatul nu s-a prezentat pentru a semna de 2 ori graficul de prezență, polițiștii au notificat instanța de judecată (Judecătoria Constanța), iar la data de 23.03.2020 a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, fiind dat în urmărire națională, conform procedurilor legale.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost depistat de polițiștii Compartimentului Urmăriri – S.I.C., pe raza municipiului Constanța, fiind escortat și încarcerat în C.R.A.P. Constanța în jurul orei 14.00.

Având în vedere vârsta înaintată, precum și măsurile luate împotriva prevenirii răspândirii infecției cu COVID-19, la nivelul C.R.A.P. Constanța s-a luat decizia provizorie ca persoana încarcerată să fie repartizată singură într-una dintre camerele de detenție.