Specialiști din 11 țări vor participa în perioada 20 – 24 august 2018  la simpozionul internațional de specialitate „Advances in ancient Black Sea Studies: Scholarly Traditions & Preservation of cultural Heritage”.

Simpozionul va avea loc la la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Temele abordate sunt: progresul înregistrat în studierea istoriei Mării Negre, tradițiile științifice și conservarea patrimoniului cultural.

La eveniment participă specialiști de renume de la instituții europene de mare prestigiu din: Germania, Marea Britanie, Franța, Elveția, Spania, Belgia, Federația Rusă, Ucraina, Polonia și Georgia. România este reprezentată de specialiști ai instituțiilor de profil din: București, Iași, Cluj, Tulcea și Constanța. Simpozionul este organizat sub semnul Centenarului Marii Uniri a românilor de la 1 Decembrie 1918.

Deschiderea oficială a simpozionului internațional va avea loc luni, 20 august, ora 17.30, în Aula „Adrian Rădulescu” a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Sursa foto: Mircea Stoian, facebook.com/fotografieaeriana

 

Articolul precedentAccident spectaculos la Eforie Nord. Mașină proiectată în curtea unei case
Articolul următorFC Viitorul victorie cu Gaz Metan Mediaș