Simona Halep (16 WTA) a abandonat la scorul de 5-7, 0-2  în meciul cu Anna Kalinskaya în optimile de finală la turneul WTA 250 de la Washington.

Simona Halep nu a mai putut continua partida cu Anna Kalinskaya, şi a luat decizia de a abandona. Românca cedase primul set, cu scorul de 7-5, după ce iniţial a fost condusă cu 4-0. Ulterior, şi în setul secund rusoaica avea avantaj de 2-0.

Halep  a cerut intervenţia echipei mediacel în primul set, la scorul de 4-1 pentru Kalinskaya. Ulterior, şi în setul secund a apelat la medici, care i-au pus gheaţă în jurul gâtului, pentru a-i ameliora puternicul discomfort produs de căldură.

La ora disputării meciului, la Washington erau 34 de grade Celsius şi umiditate foarte mare. Pentru prezenţa în optimile de finală la Washington, constănțeanca va primi 30 de puncte WTA şi 4.100 de dolari.

Simona Halep va participa la două turnee  în perioada următoare, premergătoare ultimului Grand Slam al anului, US Open, care este programat în perioada 29 august – 11 septembrie. P

Primul va fi cel de la Toronto, în perioada 8-14 august.La Rogers Cup, Simona Halep a cucerit trofeul în două rânduri, însă când competiţia avea loc la Montreal

Ulterior, Simona Halep va participa în perioada 15-21 august. la Cincinnati,  unde a bifat trei finale, în trecut. În 2015 era învinsă de Serena Williams, în 2017 de Garbine Muguruza, iar în 2018 nu reuşea să treacă de Kiki Bertens.

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta